• Flamenco
  • Bajnay Beáta - Aldebaran Kompánia

Bajnay Beáta - Aldebaran Kompánia

Az Aldebaran Kompánia különböző formákban tevékenykedik, legyen az színpadi táncos rendezvény, táncszínházi előadás vagy koncert. Magamra leginkább alkotó emberként és flamenco táncosként tekintek, de foglalkoztam kortárs- és versenytánccal is.
2127
https://www.tanckereso.hu/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/0/cropped-1616585185.jpeg
Bajnay Beáta - Aldebaran Kompánia
Nyitva
Kapcsolattartó személy
Bajnay Beáta

Budapest, Pest

Térkép

Az Aldebaran Kompánia különböző formákban tevékenykedik, legyen az színpadi táncos rendezvény, táncszínházi előadás vagy koncert. Magamra leginkább alkotó emberként és flamenco táncosként tekintek, de foglalkoztam kortárs- és versenytánccal is.

típus:
Tánctanár
Kategória:
Flamenco
kulcsszavak:
Általános információk

Bajnay Beáta - flamenco - Aldebaran Kompánia

2001 óta tanítok saját flamenco csoportokat. 2005 - ben elvégeztem a Magyar Táncpedagógusok Országos Szövetsége által szervezett kortárs / modern tánc csoportvezetői tanfolyamot. Egy évre rá saját együttest alapítottam tanítványaimból, Aldebaran Kompánia néven, azóta különböző formákban működünk, legyen az színpadi táncos rendezvény, táncszínházi előadás vagy koncert. Magamra leginkább flamenco táncosként tekintek, de foglalkoztam kortárs- és versenytánccal is. Az önálló, általam koreografált előadásokkal (Fabula Rasa, Tükör rezgés) felléptünk többek között a II. Zágrábi Flamenco Fesztiválon, a Bethlen Téri Színházban, Pécsi Nyári Színház, és a békéscsabai Jókai Színházban is. A Caminando flamenco zenekari felállással koncerteztünk többek között az A38 hajón is. Közben megkezdtem évenkénti tanulmányi útjaimat Spanyolországba, hogy flamenco tudásomat gyarapítsam. Folyamatosan fellépek flamenco táncosként a Caminando flamenco és Sobre Fuego flamenco formációval (2013 Antré Fesztivál szakmai- és különdíj) és készítek koreográfiákat a csoportjaim és egész estés előadásokat (Fabula Rasa, Tükör rezgés) együttesem számára. A békéscsabai Jókai Színházban bemutatott Bernarda Alba háza előadással (rendező: Béres László) két fesztivál különdíjat is elnyertünk 2015-ben, a Városmajori Színházi szemle (Nyári Fesztivál) és a Vidéki Színházak Fesztivál zsűrijének különdíját. A Bernarda koreográfiája előtt is kísérleteztem már azzal hogyan lehet beilleszteni a színház eszköztárába a flamenco táncot. Ezek közül talán a legsikeresebb koreográfia a Figaro házassága című előadásban volt, amelyet a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház mutatott be 2007-ben, Anger Zsolt rendezésében. 

2016-ban végeztem a Premier Művészeti Szakiskola Táncművészet Tagozat, kortárs,-modern tánc I. szakán. 2017 óta szervezek workshopokat Virgina Delgado számára Budapesten és 2018. május 24-én egy koncertet a Flamenco Experience 6 együttes számára, ahol táncosként is közreműködtem. 2018. tavasza óta tartok kurzusokat a németországi Nürnbergben az ottani flamenco közösségnek. 

A Változatlanaság hullámhossza (munkacím: Zárványok, avagy a borostyán lét) címet viselő legutóbbi táncszínházi előadásunk munkabemutatója 2018. október 12-én volt a Bethlen Téri Színházban. Az átalakított és prózai részekkel kiegészített verzió premierje 2020. szeptember 20-án volt a Várkert Bazárban.

 

Nyitva tartás
GMT +01:00
Hétfő
10:00 - 20:30
Kedd
10:00 - 20:30
Szerda
10:00 - 20:30
Csütörtök
10:00 - 20:30
Péntek
10:00 - 20:00
Szombat
10:00 - 12:30
Vasárnap
Zárva
A csoportos táncórák hétköznap 18.00 és 21.00 óra között vannak, a korlátozás ideje alatt 17.30-19.00 közötti időszakban. Magánórák megbeszélés szerint. Hétvége: külön megbeszélés alapján egyeztetendő.
Terembérlés:
Van
Szalagavató tánc:
Igen
Esküvői táncoktatás:
Igen

Videó